17 Şubat 2014 Pazartesi

Nemse Baklavası | Çorba Yemek Tarifleri



Özeti:

MALZEMELER

3 su bardağı un,
yarım kilo toz şeker (şurubu için),
1 pa­ket margarin,
1 avuç toz şeker,
2 yumurta,
250 gram çekilmiş ceviz içi,
1 kahve kaşığı limon suyu,
1 fiske tuz, su.

HAZIRLANIŞI

Un, fayans üzerine elenir.
•Ortası “havuz” gibi açılıp, içine 1 kahve kaşığı limon suyu ko­nur. Etrafına 1 fiske tuz serpilir. Sonra, azar azar su dökülür.
•”Kulak memesi” yumuşaklığına gelinceye kadar yoğrulur.
•Üzerine “nemli... tarifin devamını Nemse Baklavası başlıklı yazımızda bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder