17 Şubat 2014 Pazartesi

Dilberdudağı 18/02/2014



Özeti:

MALZEMELER

8 çorba kaşığı un,
100 gram sadeyağ,
4 yumurta,
750 gram toz şeker,
1 tatlı kaşığı limon suyu,
1 tatlı kaşığı vanilya,
5 su bardağı zeytinyağı,
su.

HAZIRLANIŞI

Sadeyağ, un ve 1,5 su bardağı su ile “Bademli Hamur Tathsı”mda, anlatılan şekilde “hamur” yapılır.
•Hamur ateşten alındıktan sonra biraz soğuması beklenir. Sonra yumurtalar ve vanilya ilave edilir. İyice yoğurulur.
•Yoğurulduktan sonra “ceviz” büyüklüğünde... tarifin devamını Dilberdudağı başlıklı yazımızda bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder